Socialnämnden – ett skämt

Insändare 2018-06-11

Socialnämnden i Vänersborg är inget annat än en kränkning för de som tvingas att ha med ”Socialen” att göra.
Det gäller såväl äldre och övriga som av olika orsaker måste ha kontakten. Som anhörig till äldre förälder har jag personligen upplevt hur min mor och jag själv blev grundlurade, kränkta och manipulerade av ”ärliga” tjänstemän. Vi hade inte en chans när mor ville komma till ett serviceboende, vi fick svar att ingen ville bo där så det skulle läggas ner. Det hade socialen redan bestämt lång före beslutet i socialnämnden. I verkligheten hade socialchefen börjat avvecklingen och styrt förvaltningen ”att ingen ville bo där. Mor ville det men fick inte. När den menlösa nämnden senare beslutade som socialchefen önskade var saken klar. De största partigrupperna socialdemokraterna och moderaterna hade ingen annan åsikt än deras chef. De lade ner efterfrågade boenden.

Man känner en förtvivlan, ska vi äldre gå med dåligt samvete om vi inte dör när vi fyller 65? Ska man dra in för de äldre så att vi får plats med fler invandrare? Ättestupan nästa?

Bergvägg, Vertikal, Berget, Kalksten  Jag frågar mig varför Vänersborgs kommun lägger pengar på en socialnämnd som i praktiken inte finns, man beslutar som chefen. Man kanske måste enligt lagen, besluten kunde väl chefen själv ta, det gör hon ju ändå.
Nej, falska vallöften om ”de äldres bästa” ska vi akta oss för. Rösta på ett parti som vill de äldres bästa.

Ledsen för min mor och som anhörig, som vet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s